CA

Una de les característiques dels globus aerostàtics és que només poden volar a primera hora del matí o a al capvespre, quan les condicions atmosfèriques són més favorables perquè minva el vent.

Precisament amb l’objectiu que durant la resta d’hores del dia es puguin veure i viure els globus, encara que no siguin al cel sinó a terra, l’Ajuntament d’Igualada ha ideat Un Dia amb Globus, amb espectacles dins Iglús de Vent, i unes Nits de Llum, amb vols captius en globus aerostàtics a la Plaça de Cal Font acompanyats d’iglús de vent amb activitats culturals.

Els vols captius tindran lloc dilluns 8, dimarts 9 i dimecres 10 a les 22h a la Plaça de Cal Font d’Igualada, i estan especialment pensats per aquells que vulguin viure l’experiència d’enfilar-se a una cistella i enlairar-se a pocs metres d’alçada, sense arribar a prendre el vol. Els vols captius seran gratuïts i se sortejaran entre els participants al sorteig que s’organitzarà a través de les xarxes socials del Festival. Es sortejaran 75 vols dobles, és a dir que podran volar de manera gratuïta 150 persones (majors de 5 anys).

Els Iglús de Vent van néixer de la mà de l’artista igualadí Jordi Enrich, i des de fa una dotzena d’anys són un element imprescindible de l’European Balloon Festival. Un cop les teles dels globus ja han esgotat la seva vida útil i no poden volar més, Enrich les recicla i les reconverteix en cúpules d’aire i colors que acullen tota mena d’activitats lúdiques i culturals protagonitzades per diferents entitats de la ciutat. Enguany, des de dilluns i fins dissabte, s’hi faran concerts, tallers, exposicions, contacontes, xerrades, classes de ball, recitals de poesia, massatges per a nadons i fins i tot un “scape room”.

Una de les novetats d’enguany, pensada especialment per als visitants de fora la ciutat o d’altres indrets de la comarca que vulguin fer una immersió al món dels globus, és l’Un Dia amb Globus de dissabte 13 de juliol. Mentre no es faci l’hora del vol de tarda, durant tot el dia hi haurà iglús de vent a l’Escorxador amb concerts de corals igualadines, a l’eslgésia del Roser amb música i al Museu de la Pell d’Igualada amb l’exposició “Què és un iglú de vent?” .

Quan?

Del 10 al 14 de juliol de 2024

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte

Tel. 93 516 40 16
info@albergcalmaco.com

Informació pilots: Ultramagic
admin@ultramagic.com