CA

L’European Balloon Festival, el certamen de globus aerostàtics més important del sud d’Europa, se celebrarà a Igualada de l’11 al 14 de juliol amb cinquanta globus aerostàtics provinents de països com Anglaterra, França, Brasil, Mònaco, Itàlia, Suïssa, Tunísia o Marroc que competiran al costat de la trentena de pilots catalans i espanyols per endur-se el trofeu del festival.

Enguany, l’European Balloon Festival serà l’escenari d’una estrena mundial: es presentarà la Càpsula Aerostàtica Espacial, una cistella ben diferent a les habituals dels globus aerostàtics, ja que es tracta d’una cabina preparada per volar a 20 mil metres d’altura, tancada i pressuritzada, desenvolupada per l’empresa aeroespacial Zero 2 Infinity i adaptada per Ultramagic, l’empresa igualadina especialitzada en globus aerostàtics.

Una altra de les novetats d’enguany són les Nits de Llum, que ompliran la ciutat de globus nocturns durant tota la setmana. Per primera vegada, dilluns 8, dimarts 9 i dimecres 10 a les 22h a la Plaça de Cal Font es faran vols captius en globus (s’alçaran amb els passatgers a la cistella però sense arribar a enlairar-se), seran 150 vols gratuïts que se sortejaran entre els participants al concurs que es farà a les xarxes socials del festival. A més dels vols captius, les Nits de Llum també inclouen espectacles en Iglús de Vent, és a dir, en teles de globus reciclades instal·lades en diferents punts cèntrics de la ciutat que, des de dilluns i fins dissabte, acolliran nombroses activitats culturals i lúdiques a càrrec de les entitats de la ciutat.

La 28ena edició de l’European Balloon Festival comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí –de dijous a diumenge- i dels vols de tarda –de dijous a dissabte- des del Parc Central, excepte l’enlairament de divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat.

Per tal de garantir la seguretat dels espectadors i i donar cabuda a la gran quantitat de persones que venen d’arreu del país a Igualada especialment la nit de dissabte, l’organització ha modificat la distribució del camp de vol del Parc Central per ampliar-ne l’aforament i mantenir una distància de seguretat entre els espectadors i els globus durant els vols de tarda. També es demana als veïns d’Igualada i municipis del voltant que hi assisteixin a peu o en transport públic i que evitin portar taules, cadires o d’altres objectes de pícnic que dificultin l’evacuació o el pas dels globus a la zona de gespa del parc.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el patrocini de GPU i Vitogas, i la col·laboració de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent i Anoia Balloons. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar amb un dels equips participants com a passatger.

Quan?

Del 10 al 14 de juliol de 2024

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte

Tel. 93 516 40 16
info@albergcalmaco.com

Informació pilots: Ultramagic
admin@ultramagic.com