CA

Tens preguntes sobre l'European Balloon Festival? Aquí trobaràs les respostes a algunes de les preguntes més freqüents sobre el festival!

En els vols de matí, està previst que els globus s'enlairin a partir de les 6:30h i solen volar durant unes dues hores, però segons les condicions meteorològiques poden enlairar-se més tard i allargar o escurçar els vols.

Els vols de tarda són cap a les 19:30h i normalment, a la tarda, les condicions per volar són menys favorables i s'enlairen un menor número de globus.

Per volar, els globus necessiten que la temperatura ambient no sigui gaire alta i per això (i encara més a l'estiu) sempre volen a primera hora del matí o a última hora de la tarda.

Durant els dies del festival, anirem informant dels horaris previstos i dels canvis que hi hagi a través de les xarxes socials.

En la majoria de vols, els globus s'enlairen des del Parc Central, de manera que el mateix parc és un bon lloc per veure com s'inflen i s'enlairen els globus. A part, divendres al matí hi ha el vol de la ciutat i alguns dels globus s'enlairen també des de la Plaça de Cal Font i des de la Plaça de l'Ajuntament (a més a més del Parc Central).

Altres llocs des d'on gaudir dels globus són punts elevats de l'entorn d'Igualada i des dels carrers i els terrats de la ciutat.

Els globus segueixen les direccions dels diferents corrents d'aire i és difícil predir amb antel·lació cap on es dirigiran. El mateix dia, just abans de començar el vol, els equips de pilots fan un briefing, on se'ls explica cap on s'anirà i quina serà la prova del vol de competició.

Al ser vols de curta durada, els globus solen aterrar en camps de l'entorn d'Igualada.

Tots actes són d'accés lliure i gratuït, exceptuant alguns dels iglús de vent que estan adreçats als infants de les escoles d'estiu de la ciutat (indicat al programa) i alguns actes adreçats exclusivament als equips dels pilots.

Ens sap greu però no disposem de cap zona habilitada per furgonetes i autocaravanes.

Durant la setmana del festival la ciutat s'omple d'activitats per a tots els públics: iglús de vent, concerts, música, tallers, màgia, activitats infantils al Parc Central... Consulteu el programa aquí.

El Night Glow és una encesa conjunta de globus. Dissabte a la nit, els globus s'inflen al Parc Central i es fa una encesa conjunta, tot un espectacle de llum i color.

Quan?

Del 6 al 10 de juliol de 2022

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (Antiga N-II, al costat de l'hospital)

08700 Igualada (Barcelona)

Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte

Ajuntament d'Igualada

Tel. 93 803 19 50

atencio.ciutadana@aj-igualada.net

Informació pilots i inscripcions

Ultramagic

Tel. 93 804 22 02

admin@ultramagic.com