CA

El bon temps –amb sol i sense gens de vent- ha permès aquest matí que s’enlairessin quaranta globus aerostàtics des del Parc Central d’Igualada, omplint de color el cel de la Conca d’Òdena en el vol simultani de globus més gran de l’Estat i del sud d’Europa: l’European Balloon Festival.

Els globus, provinents de països com Suïssa, Anglaterra, Itàlia, Mónaco, Egipte i de diversos punts de Catalunya i d’arreu de l’Estat han competit per guanyar la prova de vol, que consistia en apropar-se a les dianes situades a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena i a l’ermita de Sant Miquel d’Òdena i tirar un “testimoni” el més a prop possible. Ha resultat guanyadora de la prova la jove pilot igualadina Adriana Lladó de l’equip Ultramagic Balloons.

La 25ena edició de l’European Balloon Festival continua amb dos vols matinals: dissabte i diumenge –aquest darrer ja fora de la competició esportiva-, i dissabte a la nit tindrà lloc la tradicional encesa nocturna de globus Night Glow i un concert del grup Stay Homas, amb les entrades ja exhaurides. A causa de la pandèmia i per evitar aglomeracions, enguany no s’han pogut reprendre encara els vols de tarda, però sí que es mantenen actius al centre de la ciutat els diversos Iglús de Vent (activitats en teles de globus reciclades) i les activitats infantils al Parc Central les tardes de divendres i dissabte. L’agenda completa d’actes es pot consultar al web ebf.cat.

Un acte per commemorar les 25 edicions

El tret de sortida de l’European Balloon Festival es va fer dijous al vespre amb una celebració de petit format per commemorar les 25 edicions. L’acte, adreçat als pilots participants i a les persones que al llarg dels anys han col·laborat en l’organització d’aquest esdeveniment, es va fer al Museu de la Pell d’Igualada i hi van intervenir la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Patrícia Illa, el regidor de mobilitat, Miquel Vives i el director esportiu del Festival i propietari d’Ultramagic, Josep Ma. Lladó. L’acte va comptar amb una actuació musical de Rèd Perill, va ser presentat per la periodista Marta Carreras i es va tancar amb una foto de família de 25 persones que han treballat d’una manera o una altra per fer possible al festival al llarg dels seu quart de segle d’existència.

Quan?

Del 6 al 9 de juliol de 2023

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte