CA

“Amunt, Igualada!” és l’eslògan de l’European Balloon Festival d’enguany, una edició que servirà per marcar l’inici de l’enlairament metafòric de la ciutat d’Igualada després de superar els difícils mesos de la pandèmia de la Covid-19.

Per evitar aglomeracions, enguany el festival no celebrarà els vols de tarda ni el Night Glow de dissabte a la nit, però sí que mantindrà els vols matinals de divendres dia 10 i dissabte dia 11 de juliol a les 7h del matí perquè tothom en pugui gaudir des de balcons i terrats.

El Festival d’aquest 2020, que arriba a la 24ena edició, serà un homenatge als sanitaris de la Conca d’Òdena, i és per això que el vol inaugural de divendres sortirà de davant de l’Hospital d’Igualada i no des del Parc Central com era habitual. A més, tindrà com a passatgers una trentena de sanitaris; treballadors de l’Hospital i dels Centres d’Atenció Primària, entre d’altres equipaments de salut. L’organització del festival vol agrair així la seva tasca durant la pandèmia que va assetjar amb especial duresa la Conca d’Òdena. De manera excepcional, la premsa seguirà l’enlairament des de terra i no pas des de dalt dels globus com s’havia fet en les anteriors edicions del certamen.

L’endemà dissabte dia 11 els globus s’inflaran i s’enlairaran des de diferents places de la ciutat perquè tots els igualadins puguin veure’ls de prop des de balcons i terrats de casa mateix, o bé des de llocs alçats i propers de la ciutat d’Igualada, com el mirador de Montserrat, la muntanya del Pi o d’altres punts de l’Anella Verda, sempre evitant la concentració d’espectadors. Algunes de les places des d’on s’enlairaran els globus seran la Plaça de l’Ajuntament, la Plaça de Cal Font, el Parc del Xipreret, el Camp de Futbol del barri de Fàtima, el Pati de l’Escola Ramon Castelltort, o el mateix Parc Central. La voluntat dels organitzadors és distribuir geogràficament els enlairaments perquè es puguin veure els globus des dels diferents barris de la ciutat.

L’altre canvi d’enguany és que el festival no convidarà pilots internacionals, ja que a causa de la pandèmia no ha estat possible fer la tramitació dels passatges i visats, però sí que hi seran els pilots catalans que habitualment hi participen i també d’altres de fora del país que es puguin desplaçar amb mitjans i recursos propis i que han mostrat interès a participar al festival tot i no estar convidats per l’organització. En total, l’organització calcula que seran uns vint-i-cinc els globus que ompliran de colors el cel d’Igualada els dies 10 i 11 de juliol.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas. Els horaris i les activitats es poden consultar a la pàgina web ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

Un any més, s’anima a tothom a penjar les imatges dels globus a les xarxes socials amb les etiquetes #veigglobus i #EbfIgd perquè els globus siguin presents no només al cel sinó també a les xarxes.

Tot i que enguany no es poden programar les activitats als Iglús de Vent a causa de la normativa de la Fase de represa que requereix espais amplis i ben ventilats, sí que s’ha volgut mantenir la festa infantil de dissabte a la tarda. Enlloc de celebrar-se a l’Avinguda Catalunya aquest any les activitats es repartiran per diferents punts de la ciutat per evitar aglomeracions, com ara l’Escorxador, l’Estació Vella, el pati del Museu Comarcal de l’Anoia i els patis de les escoles Garcia Fossas i Ramon Castelltort.

Nou format de la festa Infantil

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament d’Igualada vol oferir un entreteniment a l’aire lliure als infants de la ciutat tal i com era habitual, i alhora donar suport a les empreses i entitats dels sectors de l’esport, l’oci i la cultura.

Algunes de les activitats de lleure programades per dissabte 11 a la tarda són un circuit outdoor, un taller de circ, inflables i activitats esportives i comptaran amb la implicació d’entitats com Protons, Dessota i l’entitat de malalties rares MPS.

Quan?

Del 10 al 14 de juliol de 2024

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte