EN

Tens preguntes sobre l'European Balloon Festival? Aquí trobaràs les respostes a algunes de les preguntes més freqüents sobre el festival!

En els vols de matí, està previst que els globus s'enlairin a partir de les 6:30h i solen volar durant unes dues hores, però segons les condicions meteorològiques poden enlairar-se més tard i allargar o escurçar els vols.

Els vols de tarda són cap a les 19:30h i normalment, a la tarda, les condicions per volar són menys favorables i s'enlairen un menor número de globus.

Per volar, els globus necessiten que la temperatura ambient no sigui gaire alta i per això (i encara més a l'estiu) sempre volen a primera hora del matí o a última hora de la tarda.

És important tenir en compte que els globus depenen del tot de les condicions meteorològiques, per tant, si no són favorables, els vols es poden endarrerir, escurçar o anul·lar.

Durant els dies del festival, anirem informant dels horaris previstos i dels canvis que hi hagi a través de les xarxes socials.

En la majoria de vols, els globus s'enlairen des del Parc Central, de manera que el mateix parc és un bon lloc per veure com s'inflen i s'enlairen els globus. A part, divendres al matí hi ha el vol de la ciutat i alguns dels globus s'enlairen també des de la Plaça de Cal Font i des de la Plaça de l'Ajuntament (a més a més del Parc Central).

Altres llocs des d'on gaudir dels globus són punts elevats de l'entorn d'Igualada i des dels carrers i els terrats de la ciutat.

Els globus segueixen les direccions dels diferents corrents d'aire i és difícil predir amb antel·lació cap on es dirigiran. El mateix dia, just abans de començar el vol, els equips de pilots fan un briefing, on se'ls explica cap on s'anirà i quina serà la prova del vol de competició.

Al ser vols de curta durada, els globus solen aterrar en camps de l'entorn d'Igualada.

Tots actes són d'accés lliure i gratuït, exceptuant alguns dels iglús de vent que estan adreçats als infants de les escoles d'estiu de la ciutat (indicat al programa) i alguns actes adreçats exclusivament als equips dels pilots.

L'European Balloon Festival és un escenari únic per gaudir d'un vol simultani, amb més de 40 globus volant alhora.

Per això, durant els dies del festival, les empreses de vols en globus de la comarca ofereixen promocions especials.

Enguany hi ha una zona habilitada per autocaravanes on es pot pernoctar. Està situada a l'aparcament del costat de la Pisicna Les Comes, al carrer de Carles Riba. En cap cas es pot acampar ni treure elements de l'interior del vehicle.

Durant la setmana del festival la ciutat s'omple d'activitats per a tots els públics: iglús de vent, concerts, música, tallers, màgia, activitats infantils al Parc Central... Consulteu el programa aquí.

El Night Glow és una encesa conjunta de globus. Dissabte a la nit, els globus s'inflen al Parc Central i es fa una encesa conjunta, tot un espectacle de llum i color.

Informació sobre l'accés i zones d'aparcament de l'European Balloon Festival:

Si sou d'Igualada o de municipis propers, us recomanem que vingueu caminant.

Si veniu de fora, entreu a Igualada per la sortida 555 de l'A2 i aparqueu als llocs habilitats. L'Ajuntament habilitarà de manera excepcional zones d'aparcament als carrers de Dinamarca, Grècia i Portugal (a 20 minuts caminant del Parc Central).

L'aparcament del costat del Parc Central (davant de l'edifici Ig-Nova) estarà reservat única i exclusivament per persones amb mobilitat reduïda.

Aparcament POST copia

When?

From 10 to 14 July 2024

Where?

Igualada Parc Central

Av. Catalunya, s/n (next to the Hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
GPS coordinates: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contact

Tel. 93 516 40 16
info@albergcalmaco.com

Pilots information: Ultramagic
admin@ultramagic.com