EN

What is the EBF?

See the largest international balloon meeting in our country

Read more

Activities

Flights, wind igloos, children’s activities, concerts... Check out the programme of activities!

Read More

Come fly

Flying is a fascinating experience... Enjoy it with us!

Read more

Visit Anoia

Plan your stay in the region during the festival and enjoy amazing experiences!

More info
Night Glow

Night Glow

A spectacular display of light and color that is undoubtedly one of the most attended events of the festival.

Program
#Veigglobus contest

#Veigglobus contest

Do you see any balloons or something that reminds you of them? Take a photo and post it on Facebook, Twitter, or Instagram with the hashtag #veigglobus. We will raffle a balloon flight for the Sunday flight!

Wind igloos

Wind igloos

During the festival, the entire city is filled with balloons with the wind igloos, which host concerts, workshops, and talks.

City Flight

City Flight

More than 50 balloons taking off from different locations in Igualada (pl. Ajuntament, pl. Cal Font, Parc Central)

Program

Quaranta globus aerostàtics d’arreu del món han omplert des de divendres i fins aquest diumenge el cel de la Conca d’Òdena en la vint-i-cinquena edició de l’European Balloon Festival.

Aquesta edició, encara adaptada a la pandèmia, ha superat les expectatives dels propis organitzadors, tant pel que fa al número de pilots participants com pel que fa al públic, ja que en poques hores es van exhaurir les tres mil entrades disponibles per l’encesa nocturna de globus Night Glow.

Els tres vols matinals han gaudit d’un temps magnífic que ha deixat imatges de postal amb quaranta globus sobrevolant simultàniament Igualada, especialment durant el vol de dissabte que va comptar amb l’enlairament de diversos globus des de places del centre de la ciutat. Pel que fa a la competició esportiva, ha resultat guanyador absolut el pilot Carles Figueras, de l’equip d’Ultramagic, seguit de la també igualadina Adriana Lladó. El pilot Josep Costa ha quedat en tercera posició.

Dissabte a la nit es va celebrar un Night Glow especial, en format reduït de deu globus i amb el públic assegut, en la que va ser probablement l’encensa nocturna de globus més emotiva de la història del festival ja que va esdevenir un homenatge a sanitaris, serveis essencials, mestres i científics. El procés d’inflada i il·luminació dels globus va esdevenir una al·legoria del tràngol viscut a la Conca d’Òdena que, de mica en mica, va tornant a la normalitat, es va alçant i veient de nou la llum, tal i com fan els globus. Després del Night Glow, al mateix Parc Central va tenir lloc el concert del gruo Stay Homas, dins del festival Anòlia.

Per evitar aglomeracions, enguany no s’han pogut celebrar els vols de tarda –que s’espera poder recuperar l’any que ve-, però sí que hi ha hagut durant tota la setmana els iglús de vent al centre de la ciutat (activitats en teles de globus reciclades) i les activitats infantils al Parc Central les tardes de divendres i dissabte, amb molta participació de famílies.

When?

From 10 to 14 July 2024

Where?

Igualada Parc Central

Av. Catalunya, s/n (next to the Hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
GPS coordinates: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contact

Igualada Council

Tel. 93 803 19 50
atencio.ciutadana@aj-igualada.net

Pilots information and registration: Ultramagic

admin@ultramagic.com