EN

What is the EBF?

See the largest international balloon meeting in our country

Read more

Activities

Flights, wind igloos, children’s activities, concerts... Check out the programme of activities!

Read More

Pilots

Pilots from around the world make the EBF a unique festival. Meet them!

Read more

Come fly

Flying is a fascinating experience... Enjoy it with us!

Read more
Night Glow

Night Glow

Tot un espectacle de llum i color que és, sense cap dubte, una de les activitats més participades de l'European Balloon Festival.

Programa
Concurs #Veigglobus

Concurs #Veigglobus

Has vist globus o alguna cosa que te'ls recordi? Participa al concurs compartint les teves fotos a Facebook, Twitter o Instagram amb l'etiqueta #veigglobus Sortegem un vol en globus pel vol de diumenge!

Festa infantil

Festa infantil

Els més petits gaudiran al màxim amb la festa! Amb tallers, jocs i espectacles!

Programa
Vol de ciutat

Vol de ciutat

Més de 50 globus enlairant-se des de diferents indrets d'Igualada (pl. Ajuntament, pl. Cal Font, Parc Central)

Programa

El festival de globus més important del sud d’Europa reunirà a Igualada globus provinents de Mèxic, de l’Índia, de Brasil, d’Israel, de països europeus com Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica i de diversos punts de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Durant quatre dies – del 12 al 15 de juliol- més de cinquanta equips competiran a la vint-i-dosena edició de l’European Balloon Festival, que enguany té com a convidats especials cinc globus de formes ben curioses: un pirata, un ase, un lleó, un gos i una bombona de gas. Tots ells donaran color al cel d’Igualada i ompliran de vida al Parc Central, estrenat l’any passat, que tornarà a ser punt de trobada d’un nombrós públic familiar gràcies a l’actuació de l’Àlex i el Pau del Club Super3 i al grup musical Macedònia.

A més dels diferents vols de competició, el Festival comptarà també amb un dels seus plats forts tradicionals: l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, que es tancarà amb un concert de SAU30 i Buhos, dins del festival Anòlia. Es reedita també el projecte experimental Iglús de Vent, que tornarà a omplir el centre d’Igualada amb activitats culturals i lúdiques d’entitats igualadines dins de teles de globus reciclades.

El programa complet d’actes es pot consultar a la nova pàgina web ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki i Camins de Vent i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.

Formes especials, protagonistes un any més

Quan encara falten tres setmanes per a l’inici del festival, l’organització ja compta amb 50 inscripcions de pilots vinguts d’arreu, alguns dels quals volaran amb espectaculars globus amb formes especials. És el cas de Morris the Donkey, un simpàtic ase d’Anglaterra fabricat l’any passat per Ultramagic, o el britànic Capitan Sparrow, el pirata que va néixer el 2015 també a Igualada. Des de Suïssa vindrà a volar en Vitti, una bombona de gas fabricada per Ultramagic l’any 2017, i no hi faltarà el Lion, un lleó propietat del zoo britànic Longleat que ja ha assistit al Festival en dues ocasions des que va ser fabricat, també per Ultramagic, l’any 2016. I la sorpresa del festival serà l’estrena d’un nou globus que tot just s’està fabricant a Igualada: el Dog, encarregat per l’empresa Ballonvaartcentrum Van Manen d’Holanda.

Els equips vinguts d’arreu hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva; tot un seguit de proves divertides i espectaculars tan per al públic assistent com per als equips de vol. No hi faltaran les proves tradicionals com La Llebre –en què els globus participants han de perseguir un “globus llebre” que s’ha enlairat primer canviant constantment de direcció i altitud—o com la Meta del Jutge, en què els pilots han de volar des del camp d’enlairament fins a una diana a partir d’unes coordenades que els hauran donat just abans d’enlairar-se.

En aquesta edició del festival s’estrena com a nou director esportiu de la cursa Jordi Rodríguez, un jove igualadí amb llarga experiència com a pilot. Rodríguez agafa el relleu de Josep Maria Lladó, que va ser director esportiu de la passada edició després de substituir el pilot Àngel Aguirre com a cap esportiu del festival.

Aquest any es repeteix el “Vol de ciutat”, que tindrà lloc divendres al matí i permetrà veure una vintena de globus enlairant-se des de diferents punts cèntrics d’Igualada com la Plaça de l’Ajuntament i la plaça de Cal Font, a més del camp de vol del Parc Central. La resta de vols matinals de dijous, dissabte i diumenge sortiran, si les condicions climatològiques ho permeten, des del Parc Central d’Igualada.

 

 

When?

From 6 to 10 July 2022

Where?

Igualada Parc Central

Av. Catalunya, s/n (next to the Hospital)

08700 Igualada (Barcelona)

GPS coordinates: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contact

Igualada Council

Tel. 93 803 19 50

atencio.ciutadana@aj-igualada.net

Pilots information and registration

Ultramagic

Tel. 93 804 22 02

admin@ultramagic.com