CA

Globus aerostàtics d’Estats Units, Índia, Tunísia, Dubai, Turquia, Àustria, Anglaterra, Luxemburg i Mònaco ja han confirmat la seva presència a l’European Balloon Festival, el festival de globus aerostàtics més important del sud d’Europa que, des de fa 27 anys, té lloc a Igualada i que aplega una cinquantena d’equips vinguts d’arreu del món.

D’entre les novetats d’enguany destaca un espectacle nocturn de drons que girarà entorn de la temàtica dels globus i que completarà una espectacular nit de dissabte, amb el tradicional Night Glow i el concert del cantant Triquell, finalista de la primera edició d’Eufòria.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la presentació de la “cistella vista” romàntica, una cistella de només dues places per a passatgers i una per al pilot, que ha fabricat enguany per primera vegada l’empresa igualadina Ultramagic responent a la demanda de parelles que volen tenir una cita privada al cel. La cistella, amb porta, permet als dos viatgers volar còmodament asseguts, gaudint d’unes espectaculars vistes -gràcies a una barana més baixa de l’habitual- mentre fan una degustació.

L’edició de l’European Balloon Festival d’enguany comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí –de dijous a diumenge- i dels vols de tarda –de dijous a dissabte- des del Parc Central, excepte l’enlairament de divendres al matí que es farà des de diferents places de la ciutat. Els vols dels globus conviuran durant tots els dies amb nombroses activitats lúdiques i culturals dins d’Iglús de Vent (teles de globus reciclades) instal·lats en diferents punts cèntrics de la ciutat. El programa d’actes es pot consultar al web www.ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.

Quan?

Del 10 al 14 de juliol de 2024

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte