EN

What is the EBF?

See the largest international balloon meeting in our country

Read more

Activities

Flights, wind igloos, children’s activities, concerts... Check out the programme of activities!

Read More

Pilots

Pilots from around the world make the EBF a unique festival. Meet them!

Read more

Come fly

Flying is a fascinating experience... Enjoy it with us!

Read more
Night Glow

Night Glow

Tot un espectacle de llum i color que és, sense cap dubte, una de les activitats més participades de l'European Balloon Festival.

Programa
Concurs #Veigglobus

Concurs #Veigglobus

Has vist globus o alguna cosa que te'ls recordi? Participa al concurs compartint les teves fotos a Facebook, Twitter o Instagram amb l'etiqueta #veigglobus Sortegem un vol en globus pel vol de diumenge!

Festa infantil

Festa infantil

Els més petits gaudiran al màxim amb la festa! Amb tallers, jocs i espectacles!

Programa
Vol de ciutat

Vol de ciutat

Més de 50 globus enlairant-se des de diferents indrets d'Igualada (pl. Ajuntament, pl. Cal Font, Parc Central)

Programa

Tot i haver obligat a endarrerir el vol inaugural, finalment les condicions climàtiques han permès celebrar un European Balloon Festival excepcional.

El festival, que se celebra a Igualada, ha pogut dur a terme tots i cada un dels vols –de matí i de vespre- amb la participació de 54 globus vinguts d’una dotzena de països diferent com Mèxic, Índia, Brasil, Israel, Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica. Alguns d’aquests globus tenien formes especials que com ara un gos, un pirata, un ase, un lleó i una bombona de gas, que també han competit al costat de la resta en les diferents proves de vol realitzades durant aquests quatre dies de competició. 

El bon temps i les noves instal·lacions del Parc Central estrenades l’any passat també han contribuït a fer que el camp de vol s’omplís d’un nombrós públic, especialment aquesta nit de dissabte on s’han reunit al Parc Central més de 25.000 persones per presenciar el l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, el plat fort del festival, i el concret de Sau30 i Buhos, dins del Festival Anòlia. L’European Balloon Festival també ha tingut altres moments àlgids, com el vol de ciutat de divendres, amb l’enlairament de globus des de places cèntriques de la ciutat, i la festa infantil “Dibuixa el teu parc” que va comptar amb la família del Club Super3 i Macedònia.

L’organització fa un balanç molt positiu del festival, tant per l’alta participació de pilots com de públic. Els pilots participants s’han mostrat molt satisfets de l’acollida que els ha donat la ciutat d’Igualada i especialment del bon condicionament del camp de vol, que els ha permès estirar les teles dels globus damunt la gespa sense perill que es malmetessin ni s’embrutessin.

El pilot belga Philippe De Cock es proclama guanyador de la competició
Des que dijous es va iniciar la competició, els cinquanta-quatre pilots participants han hagut d’anar realitzant diverses proves de vol, com la llebre o la diana, i aconseguir punts per a la classificació final. El pilot belga Philippe De Cock ha resultat guanyador absolut de la competició d’enguany, seguit del brasiler Filipe Tostes que s’ha endut el segon premi i del català Quico Vidal que ha quedat en tercera posició. El Premi al globus vingut de més lluny ha estat per Karimulla Syed, de l’Índia, i el premi especial al millor esperit d’equip se l’ha endut Joan Solé, un fidel col·laborador de l’European Balloon Festival des dels seus inicis.

A més dels globus, també han estat protagonistes els tallers i les activitats culturals realitzades al llarg de tota la setmana dins dels Iglús de Vent, a càrrec d’entitats igualadines. Aquestes construccions d’aire fetes amb teles reciclades de globus han ocupat un any més diversos espais d’Igualada i ja s’han convertit en un element ineludible del festival europeu de globus aerostàtics.

When?

From 6 to 10 July 2022

Where?

Igualada Parc Central

Av. Catalunya, s/n (next to the Hospital)

08700 Igualada (Barcelona)

GPS coordinates: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contact

Igualada Council

Tel. 93 803 19 50

atencio.ciutadana@aj-igualada.net

Pilots information and registration

Ultramagic

Tel. 93 804 22 02

admin@ultramagic.com