CA

El festival de globus més important del sud d’Europa reunirà a Igualada globus provinents de Mèxic, de l’Índia, de Brasil, d’Israel, de països europeus com Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica i de diversos punts de Catalunya i de l’Estat espanyol.

Durant quatre dies – del 12 al 15 de juliol- més de cinquanta equips competiran a la vint-i-dosena edició de l’European Balloon Festival, que enguany té com a convidats especials cinc globus de formes ben curioses: un pirata, un ase, un lleó, un gos i una bombona de gas. Tots ells donaran color al cel d’Igualada i ompliran de vida al Parc Central, estrenat l’any passat, que tornarà a ser punt de trobada d’un nombrós públic familiar gràcies a l’actuació de l’Àlex i el Pau del Club Super3 i al grup musical Macedònia.

A més dels diferents vols de competició, el Festival comptarà també amb un dels seus plats forts tradicionals: l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, que es tancarà amb un concert de SAU30 i Buhos, dins del festival Anòlia. Es reedita també el projecte experimental Iglús de Vent, que tornarà a omplir el centre d’Igualada amb activitats culturals i lúdiques d’entitats igualadines dins de teles de globus reciclades.

El programa complet d’actes es pot consultar a la nova pàgina web ebf.cat i a les pàgines del festival a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instragram.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa fabricant de globus Ultramagic, amb el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki i Camins de Vent i el patrocini de Vitogas. Es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics i també de volar en un dels equips participants com a passatger.

Formes especials, protagonistes un any més

Quan encara falten tres setmanes per a l’inici del festival, l’organització ja compta amb 50 inscripcions de pilots vinguts d’arreu, alguns dels quals volaran amb espectaculars globus amb formes especials. És el cas de Morris the Donkey, un simpàtic ase d’Anglaterra fabricat l’any passat per Ultramagic, o el britànic Capitan Sparrow, el pirata que va néixer el 2015 també a Igualada. Des de Suïssa vindrà a volar en Vitti, una bombona de gas fabricada per Ultramagic l’any 2017, i no hi faltarà el Lion, un lleó propietat del zoo britànic Longleat que ja ha assistit al Festival en dues ocasions des que va ser fabricat, també per Ultramagic, l’any 2016. I la sorpresa del festival serà l’estrena d’un nou globus que tot just s’està fabricant a Igualada: el Dog, encarregat per l’empresa Ballonvaartcentrum Van Manen d’Holanda.

Els equips vinguts d’arreu hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva; tot un seguit de proves divertides i espectaculars tan per al públic assistent com per als equips de vol. No hi faltaran les proves tradicionals com La Llebre –en què els globus participants han de perseguir un “globus llebre” que s’ha enlairat primer canviant constantment de direcció i altitud—o com la Meta del Jutge, en què els pilots han de volar des del camp d’enlairament fins a una diana a partir d’unes coordenades que els hauran donat just abans d’enlairar-se.

En aquesta edició del festival s’estrena com a nou director esportiu de la cursa Jordi Rodríguez, un jove igualadí amb llarga experiència com a pilot. Rodríguez agafa el relleu de Josep Maria Lladó, que va ser director esportiu de la passada edició després de substituir el pilot Àngel Aguirre com a cap esportiu del festival.

Aquest any es repeteix el “Vol de ciutat”, que tindrà lloc divendres al matí i permetrà veure una vintena de globus enlairant-se des de diferents punts cèntrics d’Igualada com la Plaça de l’Ajuntament i la plaça de Cal Font, a més del camp de vol del Parc Central. La resta de vols matinals de dijous, dissabte i diumenge sortiran, si les condicions climatològiques ho permeten, des del Parc Central d’Igualada.

 

 

Quan?

Del 10 al 14 de juliol de 2024

On?

Parc Central d'Igualada

Av. Catalunya, s/n (antiga N-II, al costat de l'hospital)
08700 Igualada (Barcelona)
Coordenades GPS: 41º 35' 9.56" N 1º 37' 33.86" E

Contacte